Home > Unable To > Unable To Load The Specified Metadata Resource. Code First

Unable To Load The Specified Metadata Resource. Code First

Contents

It's pretty clean and straight forward to use, and gives you a lot of control over your queries and object updates. From this I actually this is not the answer. I have no idea what happened, but it was horrible. ;) –jfar Feb 16 '10 at 19:33 3 The link you gave led me to the answer, so you are Does every data type just boil down to nodes with pointers? weblink

share|improve this answer edited Jun 23 '10 at 7:57 answered Jun 23 '10 at 7:44 Janmon 312 add a comment| up vote 3 down vote I have written this helper class Default value is * which stands for all loaded assemblies. Cost effective drivetrain maintanance Should we kill the features that users are not using frequently, to improve performance? jp2code Tuesday, 24 May 2011 How do I specify a Password parameter?

Unable To Load The Specified Metadata Resource. Code First

Unable to load the specified metadata resource issue This was caused by me setting the 'Metadata Artifact Processing' setting on the edmx model from "EntityDeploy" to "Embedded Resouce". Spatial screwdriver When jumping a car battery, why is it better to connect the red/positive cable first? SO it looks like this: connectionString="metadata=res://*/DAL.nameModel.csdl|res://*/DAL.nameModel.ssdl|res://*/DAL.nameModel.msl;(these are files. Reply Imar_Spaanja...

  1. I had copied the app.config connection string to my web.config in my UI and ended up entering: share|improve this answer answered Apr 18 '14
  2. My connection string was as following I changed it to following and it fixed the problem
  3. share|improve this answer answered Mar 29 '12 at 15:28 Antoine Meltzheim 4,30251726 add a comment| up vote 2 down vote With having same problem I re-created edmx from Database.
  4. The problem is not that your EDMX file became corrupted but that your connection string values need to be recreated from the tool.

Hacker used picture upload to get PHP code into my site Will my first four Sqauddies always be one of each class? Thank you very much! How can "USB stick" online identification possibly work? Unable To Load The Specified Metadata Resource Azure May 5 '15 at 19:27 add a comment| 36 Answers 36 active oldest votes 1 2 next up vote 647 down vote accepted This means that the application is unable to

If those answers do not fully address your question, please ask a new question. And going to fight with my wife. Then open the assembly dll file in a text editor (I prefer the Total Commander's default viewer) and search for ".csdl". Hope this helps you guys out in the future.

There are several things which can cause this. Unable To Load The Specified Metadata Resource Devart Thanks - much appreciated. One thing I haven't test yet is moving my entities to the root folder in the shared assembly. The process of creating the model seems to work fine - it shows as expected in the designer view, the files are created in app_code, a bin folder is created with

Unable To Load The Specified Metadata Resource. Mvc

Loading such malicious DLL would allow attacker to gain control over the system. The connection string is: I have also opened up the dll in reflector and the metadata looks ok. Unable To Load The Specified Metadata Resource. Code First I have made client connection of the services in "TestArchitecture.UI" layer. Argument 'xmlreader' Is Not Valid. A Minimum Of One .ssdl Artifact Must Be Supplied. The BusinessEntities layer is referenced by "TestArchitecture.DAL" layer, which both are in turn referenced by "TestArchitecture.Service" layer.

I've tried recreating the project. have a peek at these guys Addendum: When I moved my edmx to a folder, I got the error again. current community chat Stack Overflow Meta Stack Overflow your communities Sign up or log in to customize your list. Why throw pizza dough besides for show? ​P​i​ =​= ​3​.​2​ What are the benefits of an oral exam? Metadata Artifact Processing

So to summarise: Use nuget to install Entity Framework to your unit test project. c# entity-framework configuration windows-services entity-framework-6 share|improve this question edited Apr 8 '15 at 5:31 AmirHossein Mehrvarzi 5,06432244 asked Mar 12 '15 at 18:56 Steve Stokes 7301528 Is your windows Learning resources Microsoft Virtual Academy Channel 9 MSDN Magazine Community Forums Blogs Codeplex Support Self support Programs BizSpark (for startups) Microsoft Imagine (for students) United States (English) Newsletter Privacy & cookies check over here Without the start page selected I don't know what visual studios is defaulting to when starting. –ginalster May 4 '15 at 23:29 add a comment| up vote 0 down vote I've

It will probably fail if your resources don't happen to have the same name as your model, or if the assembly doesn't happen to be loaded. Entitydeploy System.IO.Directory.SetCurrentDirectory(System.AppDomain.CurrentDomain.BaseDirectory); See blog post from Phil Haack; 2) Read documentation thoroughtly According to EF documentation, wildcard character has special meaning and it limits places where runtime will look for DLL files: What is the XP and difficulty of an encounter when a monster can transform?

So if you have a My.DataAccess assembly and you create DataModels.edmx in a Models folder, its full name is My.DataAccess.Models.DataModels.

Then delete the .tt files from the App_Code folder, open the EDMX diagam, right-click an empty spot and on the Properties Grid set Code Generation Strategy to Legacy ObjectContext. Resource names Remember how I said that the resource name isn't necessarily the same as the model name? Programming Aug 31 Business-Oriented Conceptual Modeling for Master Data Entities - by David Loshin Data Modeling & Architecture May 04 How to Fix MSBuild Error MSB4006 Blogs Mar 03 Let's Build Code First Connection String Detect MS Windows Interview for postdoc position via Skype Should we eliminate local variables if we can?

Because it has attracted low-quality or spam answers that had to be removed, posting an answer now requires 10 reputation on this site (the association bonus does not count). Further details: I haven't changed any properties, I haven't changed the name of any output assemblies, I haven't tried to embed the EDMX in the assembly. And the error like this: If the suggestion is to change the connection string, please be specific as I'm not sure what people mean when the suggest dll names, assembly names, this content This part wasn't an issue for me, so I can't comment on whether you need the assembly name or file name (i.e., with or without ".dll"), though I have seen both

You saved both. When your application is compiled, the EDMX is split into three parts: CSDL, MSL, and SSDL. What Latin word could I use to refer to a grocery store? When you open your EDMX model's properties what is your value in Metadata Artifact Processing property? –Ladislav Mrnka Jan 20 '11 at 10:04 1 Hi, Its embed in assembly –WraithNath

Downgrading to EF to 4.3 solved this issue for us in the short term. For example, my three resource files are in a sub-directory Data, so my connection string had to be metadata=res://*/Data.MyModel.csdl|res://*/Data.MyModel.ssdl|res://*/Data.MyModel.msl; (versus metadata=res://*/MyModel.csdl|res://*/MyModel.ssdl|res://*/MyModel.msl;). Make a suggestion Dev centers Windows Office Visual Studio Microsoft Azure More... share|improve this answer answered May 23 '11 at 12:29 Adam 211 add a comment| up vote 2 down vote Had same issue because I renamed an assembly.

Why the windows of ships bridges are always inclined? Here are those steps: Create Web API Project Create ASP.NET Web API 2 Empty Project (MyWebApi) With NuGet, Install-Package EntityFramework -ProjectName MyWebApi Add a new ADO.NET Entity Data Model called MyProjectModel. No word for "time" until 1871? I donot know why this hapenned, but somehow it is working.       Friday, November 21, 2008 12:39 PM Reply | Quote 0 Sign in to vote Is this the

Add an Entity called Entity1. for example mine is inside DAL folder. Obviously this won't help everyone but in my case I have gone down the road of checking my config, connection string...